Ziua Internațională a Educației în Penitenciare

Astazi, 13 octombrie, în Penitenciarul Bistrița s-au desfășurat activități dedicate Zilei Internaționale a Educației în Penitenciare, demers desfășurat la nivelul întregului sistem penitenciar.

Astfel, specialiștii din cadrul Serviciului educație și asistență psihosocială au organizat o dezbatere cu deținuții despre importanța educaţiei în penitenciare și au coordonat realizarea unei ediții speciale a emisiunii radio-TV „ Ziua Internațională a Educației în Penitenciare” pentru postul cu circuit închis al penitenciarului.

De asemnea, un psiholog și un educator din cadrul penitenciarului au desfășurat în colaborare cu membrii ai Asociației Moralia, la Colegiul Infoel Bistrița, o activitate de prevenire a delincvenței juvenile și de conștientizare a importanței educației în viața tinerilor.

Recunoaşterea profesională internaţională şi sublinierea importanţei funcţiei educative a instituţiilor de detenţie s-a materializat şi în contextul colaborării cu Asociaţia Europeană pentru Educaţie în Penitenciar (EPEA). În acest sens, în anii 2014 şi 2015, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a fost parte a demersurilor privind celebrarea zilei de 13 octombrie, ca Zi Internaţională a Educaţiei în Penitenciare, organizând activităţi tematice, valorizate la nivel european.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

PMP Bistrita-Nasaud a prezentat lista candidaturilor pentru parlamentare

Intr-o intilnire cu reprezentantii presei, Ionut Simionca presedintele PMP Bistrita – Nasaud a facut publica lista cu candidaturile validate pentru...

Close