Ziua Armatei sarbatorita cu parada, expozitii, retragere cu torte

Cu ocazia Zilei Armatei României sarbatorita in fiecare an pe 25 octombrie în cadrul structurilor Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” din toate garnizoanele, se vor organiza o serie de activităţi: culturale, adunări festive, ceremonii militare, acţiuni de promovare a carierei militare şi prezentări de tehnică, armament şi echipamente militare.

Programul manifestarilor la care poate participa oricine cuprinde o expozitie de carte cu tema „Armata României în marile conflagraţii mondiale”deschisa la Cercul Militar Bistrita din 17 pana pe 25 octombrie.

Pe 19 octombrie, la şcoala generală din loc. Sânmihaiu de Câmpie, 20 octombrie la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean şi 21 octombrie la şcoala generală din loc.

Nimigea, între orele 09.30 – 13.30, vor avea loc expuneri cu privire la semnificaţia Zilei de 25 octombrie şi promovarea carierei militare. De asemenea, militari participanţi în teatrele de operaţii, vor vorbi despre tipurile de misiuni executate de către militarii români, programul de instruire înainte de plecarea în misiune, riscuri şi ameninţări, iar în curtea acestor instituţii de învăţământ vor fi organizate standuri de prezentare a tehnicii, armamentului şi a unor echipamente din dotarea brigăzii.

Pe 24 octombrie de la orele 09.00, la bustul generalului erou Grigore Bălan din loc. Blăjenii de Sus, se va depune o coroană de flori de către garnizoana Bistriţa şi autorităţile publice locale. Începând cu orele 12.30, în faţa Palatului Culturii din mun. Bistriţa, vor fi organizate standuri de prezentare a tehnicii, armamentului, aparaturii şi echipamentelor din dotarea structurilor militare din garnizoana Bistriţa şi Prundu Bârgăului, toate acestea, secondate de acordurile Muzicii Militare a garnizoanei.

Cercul Militar Bistriţa, în colaborare cu Clubul Filatelic „Bisnumphila” va organiza în data de 25 octombrie de la orele 11.00, expoziţia de filatelie, artă plastică şi carte, dedicată Zilei Armatei României.

Ceremonialul militar şi religios dedicat acestui eveniment va avea loc în data de 25 octombrie începând cu orele 13.00, la Monumentul Eroilor din Piaţa Petru Rareş a municipiului Bistriţa.

Manifestările organizate în garnizoana Bistriţa se vor încheia cu Ceremonialul, deja consacrat, de Retragere cu Torţe, în data de 25 octombrie, între orele 19.00 – 20.00.

Aprinderea torţelor se va face în curtea Protopopiatului Bistriţa, militarii urmând să se deplaseze pe itinerarul: Protopopiatul Bistriţa – Pietonalul Liviu Rebreanu – str. N. Titulescu – str. Al. Odobescu – str. Gării – b-dul Republicii – str. 1 Decembrie – Zona Han.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

S-a finalizat lucrarea de Cadastru general în Bistriţa pentru sectorul cadastral nr. 201 ridul „La Soare”

Vă aducem la cunoştinţă că s-a finalizat lucrarea de Cadastru general în Bistriţa pentru sectorul cadastral nr. 201 ridul „La

Close