Zeci de metri cubi de material lemnos, confiscați de polițiști

La data de 21 ianuarie, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Cluj și ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Cluj, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic.

Polițiștii au acționat pe raza comunei Băișoara, fiind pus în executare un mandat de percheziție emis de către Judecătoria Turda.

Astfel, la domiciliul unui bărbat de 32 de ani, din Băișoara, au fost descoperiți și ridicați circa 63,5 metri cubi de material lemnos, în valoare de circa 29.000 de lei, lemn care ar proveni din activități ilicite.

De asemenea, a fost identificată și o instalație de debitat material lemnos fără autorizație legală de funcționare, proprietarul acesteia fiind sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Materialul lemnos a fost ridicat și predat în custodie reprezentaților ocolului silvic.

În baza probatoriului administrat, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere şi furt de material lemnos, fapte prevăzute de Legea 46/2008.

****

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de combatere a delictelor silvice – împreună cu cei din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dej au desfășurat un control de specialitate la o societate comercială care are ca obiect principal de activitate comercializarea materialului lemnos.

În urma controlului, s-a constatat că, în perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, operatorul economic, cu sediul în comuna Cășeiu, ar fi primit și achiziționat peste 51 de metri cubi de cherestea, fără avize de însoțire sau documente echivalente prevăzute de normele legale.

Astfel, a fost aplicată o sancțiune în cuantum de 10.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat în custodie reprezentaților ocolului silvic Dej.

La acțiune au participat și specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj.

Polițiștii continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Risc de avalanşe în Munţii Făgăraş

Urmare a creşterii riscului de producere a avalanşelor în munţii Făgăraşului, conform buletinului nivo-meteorologic emis în data de 22.01.2016 de

Close