Vasile Bar: In Romania cea mai mare problema a firmelor este lipsa fortei de munca calificata

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bistrita Nasaud Vasile Bar a prezentat intr-o conferinta de presa concluziile unui raport de analiza privind perceptia mediului de afaceri asupra Romaniei.

Studiul a fost realizat de catre compania Kantar pe un esantion de 501 firme de la nivel national si din acest studiu reiese ca cea mai mare problema a firmelor este criza fortei de munca calificata.

Vina principala o are statul prin faptul ca legea invatamantului dual nu este cea mai buna.

O alta vina o are statul prin acordarea de ajutoare cu nemiluita in special AJOFM -ul care aloca indemnizatie de somaj fara a insista asupra trimiterii lor spre angajatorii locali care au atata nevoie de angajati calificati.

Conform aceluiasi studiu principalele masuri de stimulare a mediului de afaceri in opinia companiilor sunt reducerea impozitelor in special pe profit si a CAAS-ului, reducerea fiscalitatii, simplificarea legislatiei, stabilitatea legislativa si reducerea birocratiei.

52% dintre companii sunt nemultumite de promovarea afacerilor romanesti in strainatate. Potrivit acelorasi companii 43% fdintre licitatiile publice sunt cu destinatie nefiind o competitie egala. Cei intervievati au spus ca in 2017 coruptia a crescut comparativ cu anul trecut.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Conferința internațională “Legături între generații. Jocuri tradiționale”

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud și Școala Gimnazială Tiberiu Morariu Salva organizeaza miercuri 7 iunie, ora 13,00, în biblioteca Inspectoratului Școlar,

Close