Un barbat era cat pe ce sa se innece la Livezile

Un bărbat în vârstă de aproximativ 60 de ani a fost în pericol de înec, într-un lac artificial, înspre Valea Poienii, Livezile.

Din fericire, localnicii / apartinătorii au avut prezență de spirit şi au reușit să îl scoată din apă în timp util.

Din primele date, victima este conștientă și a fost preluată de un echipaj de prim ajutor #SMURD din cadrul Detașamentul de Pompieri Bistrița. După stabilizare, bărbatul a fost predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD şi transportat la UPU SMURD Bistrița pentru îngrijiri medicale de specialitate.

REGULI PRIVIND SCĂLDATUL

Pentru că orice clipă de neatenţie poate costa o viaţă, readucem la cunoştinţa populaţiei câteva reguli ce trebuie respectate la scăldat, cu scopul de a evita tragedii.

În primul rând, scăldatul trebuie făcut doar în locuri special amenajate pentru acest lucru.

Este bine să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine ori nu aveţi deprinderile necesare.

Evitaţi înotul solitar, fără să aveţi alte persoane prin apropiere care v-ar putea ajuta în caz de pericol.

De asemenea, evitaţi scăldatul în lacuri, râuri sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, crengi sau trunchiuri de copaci.

Este interzis să înotaţi în stare de ebrietate sau pe timp de noapte.

Nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare şi nu recurgeţi la acte de teribilism, prin plonjarea de pe poduri sau alte elemente de construcţii.

Pentru că tragediile cele mai mari sunt atunci când copiii se îneacă, părinţii trebuie să supravegheze în permanenţă comportamentul micuţilor lângă şi în apă. Să nu-i lase nicio clipă singuri.

Nu în ultimul rând, recomandăm să evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, ştiţi că s-au mai produs incidente.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Barbat muscat de o vipera la Tureac

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din localitatea Tureac a fost mușcat de o viperă, în zona de...

Close