TURDA – ORAŞ MARTIR

Legea “TURDA – ORAŞ MARTIR”, iniţiată de deputatul ALDE de Turda, Mircea Irimie, a fost promulgată în 18 ianuarie 2016 de către Preşedintele României, domnul Klaus Johannis.

“După 26 de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, Municipiul Turda a obţinut statutul binemeritat de ORAŞ MARTIR.

Revoluţia din Decembrie ‘89 a eliberat România de dictatură şi comunism şi a adus mari schimbări în bine pentru toată naţiunea, cu mari pierderi de vieţi omeneşti şi sacrificii. Turda şi-a adus aportul de jertfă alături de toată ţara, pentru democraţie, libertăţi şi drepturi. În vâltoarea Revoluţiei, la Turda au fost 13 morţi şi 31 de răniţi. În memoria lor, în centrul Turzii a fost ridicat un monument pentru cinstirea faptelor de vitejie. 

Statutul de ORAŞ MARTIR este o recunoaştere a patriotismului şi forţei de sacrificiu al turdenilor în lupta pentru înlăturarea totalitarismului şi dictaturii iar în dreptul monumentului eroilor luptători în Revoluţia din Decembrie ‘89 şi la cele trei intrări principale în oraş, se vor instala panouri pe care va scrie cu majuscule TURDA – ORAŞ MARTIR.

Propunerea mea legislativă, a mai fost semnată şi susţinută de alţi Parlamentari din judeţul Cluj : Ioan Moldovan, Steluţa Cătăniciu, Alexandru Cordoş, Elena Uioreanu, Aurelia Cristea şi Mate Andraş, cărora le mulţumesc pentru susţinere. 

Cinste eroilor şi luptătorilor din Revoluţia Română din Decembrie 1989!” a declarat deputatul turdean, Mircea Irimie.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Reţinut de poliţişti pentru şantaj şi camătă

La data de 18 ianuarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi cei de la acţiuni speciale din cadrul...

Close