Studenţii pot aplica pentru un job de vacanţă de vară în Germania

Prelungirea perioadei de înregistrare la AJOFM Bistriţa – Năsăud pentru studenţii care doresc să aplice pentru un job de vară în Germania.

A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud prelungeşte până la data de 04 februarie 2016 perioada de înregistrare a dosarelor studenţilor care doresc să aplice pentru un job de vacanţă de vară în Germania. Acestă măsură se ia datorita faptului că, până în acest moment, numărul studenţilor vorbitori de limbă germană care s-au înregistrat la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă din ţară, este redus.

Ca o noutate, în acest an, testarea cunoştinţelor de limbă germană se va face on-line folosindu-se aplicaţia Skype şi nu va mai implica deplasarea la Bucureşti pentru verificarea cunoştinţelor de limbă germană.

Agenția Federală de Muncă din Germania dispune de 100 de locuri destinate studenților români, pentru anul 2016.

Menționăm că pot participa studenții și masteranzii care urmează cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și care au cunoștințe bune/foarte bune de limbă germană.

Documente necesare ȋnregistrării dosarului:
· copie act de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni);
· opțional, copie pașaport (cu o valabilitate de minim 6 luni);
· fișa de solicitare – Bewerbung 2015 – completată ȋn 2 exemplare la calculator și semnată (instrucțiunile de completare – Anexă);
· adeverința de la facultate ȋn care să se specifice anul de studii și ce tip de cursuri urmează studentul (tipizat facultate);
· adeverința de la facultate – Immatrikulationsbescheinigung (formularul tipizat ȋn varianta germană/engleză, germană/română, ȋn funcție de solicitarea instituției de ȋnvățământ, precum și instrucțiunile de completare – Anexă)
· dovada acreditării, ȋn cazul unei facultăți particulare;
· 3 fotografii tip pașaport;
· copie permis de conducere (dacă este cazul).

Ce fel de joburi de vacanţă se oferă ?

Majoritatea locurilor de muncă sunt în hoteluri şi în gastronomie în Bavaria şi în Baden Württemberg (Schwarzwald, Bodensee), în gastronomia de sistem (exemplu McDonalds) şi în domeniul pentru curăţenia de clădiri. În hotel şi gastronomie se poate obţine un loc de muncă în servire, în bucătărie, de cameristă sau ca persoană care se ocupă de curăţenie. Constituie avantaj experienţa în hotelărie şi gastronomie.

Studenții și masteranzii care au domiciliul ȋn județul Bistriţa – Năsăud, sau sunt ȋnregistrați la o instituție de ȋnvățământ superior din acest județ, trebuie să se adreseze Consilierului EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud, din Bistrita, strada Gării, nr.2 – 4, pentru a – și ȋnregistra dosarele.

Informații suplimentare legate de condițiile de mediere, documentele necesare ȋnregistrării, precum și instrucțiunile de completare a acestor documente, pot fi obţinute de la numărul de telefon 0263 – 236296, sau accesând site-ul A.J.O.F.M Bistriţa – Năsăud, www.ajofmbn. ro.

Oferta se găseste şi pe site-ul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă : www.anofm.ro, intitulată : ANOFM organizează selecție pentru studenții care doresc să lucreze ȋn Germania.

Otilia Râpan / Director Executiv
Întocmit, Adina Preda – consilier EURES

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

ANM: Pînã în jurul datei de 26 ianuarie vremea va fi deosebit de rece

Vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor. În sudul, estul şi centrul ţãrii vor fi temperaturi maxime preponderent

Close