Strawberry Moon 2017 – să întelegem ce se află dincolo de nori

Un nou eveniment Star Party asteaptă publicul bistrițean vineri, 9 iunie, începând cu ora 20:30, pe Dealul Budacului, în zona Serbărilor Zăpezii. Inițiată și concepută de către astronomul amator Gavrilă Urs, prima ediție din acest an se bucură de organizarea Asociației Comunitarium și este implementată de către echipa de tineri POV21.

Scopul acestui eveniment este popularizarea cerului și a astronomiei în rândul copiilor, tinerilor și a adulților dornici de a ridica privirea sus și a întelege ce se află dincolo de nori. Așa cum ne-am obișnuit încă de anii trecuți, publicul va avea la dispoziție mai multe telescoape performante cu care va putea privi mai în detaliu atât singurul nostru satelit natural, aflat în faza de Lună plină, cât și planeta Jupiter, deja într-o poziție excelentă de observare pe cer. Vedeta serii, însă, va fi planeta Saturn, care în această perioadă se va afla în faza sa de opoziție față de noi, adică în cea mai favorabilă perioadă pentru observații astronomice.

Și pentru ca o astfel de seară să fie deosebita, momentele de observații astro și de explicații din partea organizatorilor vor fi completate și cu o suită artistică demnă de serile de folk. Astfel, publicul așezat pe pături, sub clar de lună, se va delecta cu recitaluri de poezie cu specific ceresc și nocturn, în timp ce o serie de tineri talentați ne vor încânta cu muzică live la chitară, clape, clarinet și saxofon. Între timp, pe un ecran de 4 metri vor fi proiectate diferite montaje și clipuri video cu motivele serii. În paralel, ne vom bucura de jocuri de lasere și lumini stroboscopice.

Familiile își pot lăsa copiii să exerseze picturi și desene cu motive celeste, sub îndrumarea celor de la Scenica. Iar tineri de la licee și facultăți de arta din Transilvania îi vor picta pe doritorii din public cu vopsele fosforescente.

Nu vor lipsi brățările luminoase, ceaiul fierbinte și vinul fiert, toate oferite din partea organizatorilor. La finalul serii, participanții vor lansa peste 100 de lampioane, se vor delecta la lumina unui foc de tabără și se vor distra în cadrul unui afterparty in aer liber cu muzică live și ritmuri de dans.

Nu uitați să vă aduceți pături pentru a vă instala pe platoul delimitat și haine suficient de groase, vom avea o seară frumoasă, cu aproximativ 15-18 grade. Vă așteptăm cu drag și vă recomandăm să ajungeți acolo între orele 20:30 și 21. Promitem să facem o seară memorabilă!

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Vineri hai la Casa EMA Summer Nights – Garden Party!

Terasa de vară de la Casa EMA începe seria de evenimente cu un party foarte tare alături de MadLiquid și...

Close