Statiunea Pomicola Bistrita in pericol de a ramane fara o parte din terenuri

Ioan Platon Directorul Statiunii Pomicole Bistrita a declarat „Disputăm cu Primăria Bistriţa 144 de hectare, care există. De nouă ani refuză să pună în posesie cetăţenii, 72 la număr, deşi noi am pus la dispoziţia lor 82 de hectare, platoul acela cu livezi lăsate în izbelişte şi încă 60 de hectare la Slătiniţa.

Nu i-au pus în posesie fiindcă Primăria Bistriţa vrea mai mult cu 33 de hectare, de aici, de la Bistriţa. Dacă ni s-ar mai lua 33 de ha, am rămâne cu 50 de hectare, ceea ce ne-ar pune în pericol funcţionalitatea”, a spus Platon care a adaugat ca “nu poate fi dovedit cu acte faptul că 72 de solicitanţi au avut teren la Bistriţa în perimetrul Staţiunii, dar, cu toate acestea municipalitatea insistă să îi pună în posesie aici”.

Platon a declarat „Am suspiciuni că e un grup infracţional format din diverşi oameni. Sunt vândute drepturi litigioase. Au luat banii de la oameni şi nu le-au mai dat nici banii înapoi, nici terenurile “.

La randul sau Valeriu Tabara fostul ministru al Agriculturii, actual vicepreşedinte al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice prezent la Bistrita la workshop-ul „Valorificarea fructelor de arbuşti fructiferi – pregătirea campaniei de depozitare fructe seminţoase 2017” a declarat ca“Staţiunea Bistriţa este un brand nu numai pentru oraş şi judeţ, ci pentru toată zona Transilvaniei şi tot ce înseamnă cercetarea ştiinţifică. E vorba de zeci de soiuri create de cireş, de măr . Patrimoniul public pe care îl are Staţiunea Pomicolă Bistriţa, de 151 de ha, este unul legal şi nu încalcă drepturile nimănui.”

Tabara a catalogat drept agresiva pozitia primarului Creţu şi a Comisiei locale de fond funciar.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Comerciantii din Piata Calea Moldovei vor fi nevoiti sa se mute

Societățile comerciale din piața de pe Calea Moldovei au contract cu Primăria până la finalul anului: ”Contractele vor fi reîmprospătate,

Close