Sporturile nautice cu ambarcațiuni cu motor termic – interzise pe lacul Colibița

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa subliniază că folosirea lacului de acumulare Colibița pentru agrement și sport se face în conformitate cu prevederile legale.

Navigația folosind ambarcațiuni cu motor termic este interzisă, în conformitate cu Regulamentul de exploatare a lacului Colibița. Totodată, acesta nu este cuprins în lista lacurilor interioare navigabile conform HG 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României.

În ceea ce priveşte înotul şi canotajul, acestea sunt interzise la o distanţă mai mică de 500 de metri de baraj. Aceste activităţi se fac pe propria răspundere, deţinătorul lacului de acumulare nu se face vinovat în cazul producerii unor accidente.

Funcţiunile acestui obiectiv sunt: asigurarea debitelor necesare alimentării cu apă pentru populaţie şi industrie, producerea energiei electrice, atenuarea viiturilor în caz de ape mari şi asigurarea unui debit de servitute pentru folosinţele din aval.

Barajul şi lacul de acumulare Colibiţa sunt amplasate pe râul Bistriţa Transilvană, afluent al râului Șieu, în amonte de localitatea Bistriţa Bîrgăului. Amenajarea se află în administrarea Administraţiei Naţionale “Apele Romane” – Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, iar exploatarea operativă este realizată de către Sistemul de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Năsăud.

Compartimentul de presă al Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Controale în trafic în județul Bistrița-Năsăud pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și a faptelor ilegale din domeniul transportului de persoane, mărfuri și produse accizabile

Acțiunile de ieri au avut ca scop prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul transportului de persoane, mărfuri și produse

Close