Situaţia drumurilor în judeţul Cluj – 19 ianuarie

În cursul dimineţii zilei de 19 ianuarie 2016, la nivelul judeţului Cluj nu se înregistrează drumuri judeţene închise sau blocate, circulaţia se desfăşoară normal, în condiţii de iarnă, nesemnalându-se până în acest moment incidente sau accidente rutiere.

Ca urmare a temperaturilor negative înregistrate pe parcursul ultimelor 12 ore (-11 grade Celsius), mai multe sectoare de drumuri judeţene aflate pe raza judeţului Cluj au fost afectate de fenomenul de polei. În zona de munte, la Răchiţele-Ic Ponor a nins slab.

Astfel, în vederea asigurării unor condiţii normale de circulaţie, în ultimele 12 ore s-a acţionat (inclusiv revizii) pe un număr de 27 de sectoare de drumuri judeţene (SC Napoca Construcţii SA pe 12 de sectoare, respectiv SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA pe 15 de sectoare) cu 17 utilaje (SC Napoca cu 2, respectiv D.P.J. cu 15). În total, a fost folosită o cantitate de 740 de tone de material, inclusiv sare.

La această oră, pe sectoarele de drum menţionate se acţionează în continuare cu utilaje cu lamă pentru curăţirea zăpezii şi lărgirea carosabilului (exclusiv în zonele de munte), respectiv împrăştierea de materiale antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. Totodată, se acţionează pentru îndepărtarea obstacolelor de pe carosabil.

Menţionăm faptul că lucrările de deszăpezire sunt executate de SC Napoca Construcţii SA (pe Lotul 2 de drumuri judeţene – zona Turda) şi de SC Drumuri şi Poduri Judeţene Cluj SA (pe Lotul 1 – zona Huedin-Gilău şi Lotul 3 – zona Gherla-Dej).

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Situaţia spaţiilor din judeţul Cluj pentru persoanele fără adăpost în sezonul rece

Potrivit informaţiilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) în Transilvania începând de luni, 18 ianuarie 2016, până în data de 31

Close