Siguranța cetățenilor – prioritate pentru polițiștii clujeni in acest weekend

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj desfășoară, în perioada 26-28 februarie, acţiuni în sistem integrat pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului.

În 26 februarie, peste 190 poliţiştii au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, poliţişti de la structuri de ordine publică, rutier, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi, substanțe periculoase, criminalistic și acțiuni speciale au efectuat acţiuni specifice muncii de poliţie pe raza localităților urbane, dar și în mediul rural.

Pentru extinderea competenţelor şi impunerea respectării legii am beneficiat de forțe suplimentare ale Ministerului Afacerilor și Internelor, din cadrul structurilor județene de jandarmi, situații de urgență, imigrări și evidența populației.

În cadrul acțiunilor derulate pe linia ordinii publice, au fost constatate 11 infracţiuni. Poliţiştii au intervenit şi, pentru neregulile constatate (încălcarea normelor de conviețuire socială, ilegalități în domeniul pazei obiectivelor, pazei bunurilor şi la regimul silvic, evidenţa persoanei), au aplicat 101 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 38.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere rutiere, pentru fluidizarea traficului, impunerea respectării normelor rutiere de către toţi participanţii la trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie.

Pentru neregulile depistate în trafic, poliţiştii rutieri au fost nevoiţi să aplice 138 sancţiuni contravenţionale, dintre care 37 pentru depăşirea limitelor legale de viteză şi 4 pentru alcool. Trei conducători auto depistaţi în trafic sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, respectiv „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice” fapte prevăzute şi sancţionate de Codul penal.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 20 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

În domeniul prevenirii şi combaterii criminalităţii economice au fost derulate activităţi specifice, fiind efectuate 38 de controale.

Astfel, au fost verificate 11 societăţi comerciale şi 27 persoane fizice care desfăşoară activităţi de comerţ.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale și au ridicat în vederea confiscării produse în valoare de peste 7.800 lei.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Hans Klemm în vizită la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, va susţine o prelegere şi va participa la o dezbatere pe tema ameninţărilor

Close