SFÂRȘIT DE AN ȘCOLAR, ÎNCEPUT DE VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ!

Poliţiştii bistriţeni au recapitulat, cu toți elevii din județ, lecția de prevenire învățată pe parcursul anului şcolar 2016/2017, pentru ca vacanţa mare să le fie în siguranţă.

La sfârşit de an şcolar, poliţiştii sunt în mijlocul elevilor din tot județul, pentru a le reaminti sfaturile preventive, în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare a acestora în activităţi infracţionale, pe perioada vacanţei de vară 2017.

Astfel că, în ultimele două săptămâni, fiecare şcoală din judeţ a primit în vizită poliţiștii de la posturile de poliţie, secţii rurale şi poliţii orăşeneşti.
Acesta este modul în care oamenii legii au ales să-i felicite pe copii pentru eforturile depuse și rezultatele obținute în anul şcolar 2016/2017 şi să le ureze vacanţă în siguranţă! Ne-au sprijinit în demersul nostru cadre didactice şi părinţi, care au înţeles faptul că parteneriatul şcoală- poliţie- familie este esenţial pentru formarea la elevi a unor deprinderi de comportament care să întărească siguranţa persoanei.

Scopul întâlnirilor a fost acela ca, fiecare elev să plece în vacanţă cu lecţia de prevenire învăţată, mai ales pe linie rutieră. Siguranţa pe internet, riscurile adoptării unui comportament violent, consumul de droguri sau dispariţiile de minori sunt teme abordate în cadrul întâlnirilor cu elevii.

Aceste activităţi reprezintă o recapitulare a recomandărilor preventive învăţate la clasă, pe parcursul anului şcolar care tocmai a trecut.

Copii, ca să fiți în siguranță în vacanța mere, tineți cont de sfaturile polițiștilor:

În drumeţii, nu vă îndepărtaţi de grup sau de persoana adultă care vă însoţeşte!
Nu consumaţi substanţe interzise şi băuturi alcoolice, efectele acestora putând fi nocive pentru organism!
Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!
Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase!
Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc!
Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile  special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!
Nu vă deplasaţi cu rolele/ skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!
După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, folosiţi îmbrăcăminte de culoare deschisă, care vă face mai vizibili în lumina farurilor!
Când circulaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic mare!
Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni şi doar la culoarea verde a semaforului!
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud vă doreşte o vacanţă plăcută, fără evenimente nedorite!

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare