Şcoala Gimnazială „Tiberiu Morariu” din Salva, in proiectul Digitaliada

Fundația Orange a finalizat procedura de selecţie a școlilor din mediul rural în care se va desfășura in anul școlar 2016-2017 Digitaliada, un proiect-pilot de educaţie digitală pentru ciclul gimnazial. Proiectul-pilot are ca scop îmbunătăţirea performanţei școlare a elevilor la materiile matematică şi TIC prin utilizarea unor metode moderne de predare, in completarea celor tradiţionale.

Școlile câștigătoare au fost selectate prin concurs de o comisie formată din reprezentanți ai Fundației Orange și ai echipei de proiect. Peste 80 de școli gimnaziale din mediul rural s-au înscris în competiție în perioada 1 martie – 25 mai 2016. Dintre acestea, 30 de școli au trecut în etapa a doua, în care au avut loc vizite de evaluare în teren și interviuri cu reprezentanții unităților de învățământ. Regulamentul.

Școlile alese au îndeplinit în cea mai mare măsură cerințele competiției, prin cele mai bune dosare de aplicație și demonstrând o preocupare semnificativă pentru utilizarea metodelor digitale în educație.

Cele 10 școli selectate sunt:
– Scoala gimnazială Comuna Solonț, județul Bacău
– Școala gimnazială nr. 1, Sat Poiana Mărului, județul Brașov
– Școala gimnazială „Tiberiu Morariu”, Sat Salva, județul Bistrița-Năsăud
– Școala gimnazială „Vasile Voiculescu”, Sat Pârscov, județul Buzău
– Școala gimnazială Luna, Comuna Luna, județul Cluj
– Școala gimnazială „Dimitrie Luchian”, Sat Piscu, județul Galați
– Școala gimnazială Sat Băcia, județul Hunedoara
– Școala gimnazială Muncelu de Sus, Comuna Mogoșești-Siret, județul Iași
– Școala gimnazială Comuna Oporelu, județul Olt
– Școala gimnazială „Samson Bodnărescu”, Sat Gălănești, județul Suceava

În perioada următoare, școlile câștigătoare vor primi echipamente electronice și materiale didactice digitale pentru clasele V – VIII, însoțite de planuri de lecție. De asemenea, profesorii de matematică și TIC din cele 10 școli vor beneficia de training specializat, asistență și consultanță din partea echipei de proiect, pe întreg parcursul acestuia.

Proiectul Digitaliada se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Învățământ Preuniversitar din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și este implementat de Fundația Orange cu sprijinul ONG-urilor Asociația Actori Europeni, Asociația Cartea Daliei, Asociația Societatea Online și Fundația Noi Orizonturi.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Carte de Condoleanţe la intrarea in Biblioteca Judeţeana „George Coşbuc” Bistriţa

Clubul Monarhiştilor Bistriţeni, condus de dr. Marius Pop, a hotărât să deschidă o Carte de Condoleanţe pentru toţi locuitorii municipiului

Close