S-a lansat a-7-a editie a Anuarului Bargauan

Centrul Multicultural din Prundu Bârgăului a găzduit cea de-a 46-a ediţie a Simpozionului cultural al Văii Bârgăului singurul de acest gen din judet.

De şapte ani scriitorul Niculae Vrăsmaş editeaza Anuarului bârgăuan, publicaţie de ştiinţă, cultură, artă şi literatură, care este un adevărat document pentru ceea ce se întâmplă pe aceste meleaguri bistriţene.

Anuarul cu numărul VII a fost lansat in cadrul Simpozionului.

Au susţinut comunicări: Adrian Onofreiu, „Bârgaiele și paradigme ale cunoașterii „Marelui Război” în comitatul Bistrița-Năsăud”, Ioan Cordovan, Trei generații din familia Anton, trecute prin războaie, prizonierate și rănite pe front. Căpitanul Toader Anton, participant la războiul civil din Transilvania anilor 1848-1849, Adrian L. Mănarcă, Gânduri în prag de Uriașă Sărbătoare a României, Simona Simioanca Retegan, Bistrița Bârgăului – o legendă mereu vie, Simion Cristea, Părintele Vasile Deac (1905 – 1963), Lia-Maria Cioanca, „Geosituri cu importanță cultural-istorică pentru comunitățile de pe Valea Bârgăului Studiu de caz: Monumentul eroilor de pe Gruiul Mare (1882 m) din Munții Călimani”, Gheorghe Mizgan, Zâmbetul zorilor pe Bârgău, Menuț Maximinian, Retrospective și perspective etnografice bârgăuane, Vasile V. Filip, Spiritul local prin ochi străini, Călin Musteață, Țesături și cusături populare din Bistrița Bârgăului si Niculae Vrăsmaș, ”Retrospective și perspective bârgăuane”.

A fost prezentat şi volumul Adrian Onofreiu, Viața cotidiană în Districtul Năsăud 1861-1876.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

A crescut numarul pensionarilor de asigurari sociale in Bistrita – Nasaud

Numărul mediu al pensionarilor de asigurări sociale de stat din judeţ in primul semestru al anului a fost de 58.130...

Close