Robert Sighiartau: Guvernul Tudose se pregătește să dea un nou atac companiilor

De această dată o vor face și mai brutal, cu amestec grosolan în politicile salariale ale privaților.

Pur și simplu, vor să-i oblige pe cei din mediul privat să acopere din banii lor ”alba-neagra” plănuită de Dragnea și oamenii săi – trecerea contribuțiilor sociale și de sănătate exclusiv în sarcina angajatului.

PNL a avertizat repetat că mutarea contribuțiilor la angajat va avea două efecte:
1) topirea creșterilor salariale acordate cu atâta tam-tam bugetarilor. PSD dă cu o mână și ia cu cealaltă, mințind poporul.
2) scăderea salariilor nete.

PSD a negat tot timpul aceste evidențe.

Cu o singură excepție, mai mult o scăpare: Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a admis că, după trecerea contribuțiilor la angajat, bugetarii vor râmâne cu doar 4% din măririle salariale.

Astăzi a ieșit în scenă alt ”pion” al actualei guvernari, Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor. Mișa a luat în vizor sectorul economic privat și a anuțat sec că după trecerea contribuțiilor la angajat, Guvernul va introduce “o măsură tranzitorie care va obliga angajatorul, chiar și cel din mediul privat, să mențină un anumit nivel al salarului brut”.

Ce înseamnă anunțul lui Mișa ? Două lucruri. Pe de o parte, Guvernul recunoaște, practic, că salariile nete din sectorul privat vor scădea după măsura trecerii contribuțiilor la angajat.
Altminteri ce rost mai are această ”măsură tranzitorie ” ?
Pe de altă parte, Guvernul vrea să-i oblige pe angajatorii privați să mărească salariile nete ca să acopere scăderea pe care tot Guvernul o produce.

Nota de plată aberațiilor guvernamentale cade iar pe umerii privaților, impunându-le firmelor private până și ce salarii să dea. Dacă va fi pusă în practică, va fi o măsură clar anticonstituțională.

PNL va ataca pe toate căile legale această măsura nocivă !

Robert Sighartău (PNL)

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Proiectul de Lege a Turismului discutat la Prefectura Bistrita – Nasaud

Prefectul județului Ovidiu Victor Frenț și subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea au avut miercuri o ședință de lucru pe tema proiectului de

Close