Retineri in dosarul traficului de persoane.

Politistii au retinut 6 barbati banuiti de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de persoane.

Acestia au intre 24 si 36 de ani si sunt din Bistrita Nasaud.

Ei vor fi prezentati magistratilor Tribunalului Bistrita Nasaud, cu propunere de arestare preventiva.

Va reamintesc ca in acest caz, poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate din Bistriţa – Năsăud şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 9 percheziţii domiciliare.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2015, membrii grupării infracţionale ar fi recrutat mai mulţi conducători auto, pe care, prin înşelăciune sau prin ameninţări cu acte de violenţă, i-ar fi determinat să îi transporte în Turcia.

Acolo, membrii grupării şi-ar fi obligat copiii minori să cerşească, cântând cu arcodeonul în locuri publice, iar pe şoferii recrutaţi, prin inducere în eroare, i-ar fi transferat unor grupări infracţionale turceşti.

Ulterior, gruparea infracţională din Turcia i-ar fi determinat, prin ameninţare, pe şoferii din Bistriţa-Năsăud, să efectueze transporturi cu cetăţeni de origine siriană, bărbaţi, femei sau copii, din localitatea Izmir, până la graniţa vestică a Turciei, contra unor sume mari de bani.

Cetăţenii de origine siriană ar fi ajuns astfel, pe ruta Turcia – Grecia – Macedonia – Serbia, la graniţa Uniunii Europene, fiind introduşi ilegal în spaţiul comunitar.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al  Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Lucrări edilitare programate în municipiu

Direcţia Servicii Publice are programate pentru această săptămână o serie de lucrări cu caracter edilitar în municipiu, dintre care enumerăm:

Close