Regimul drumurilor – propunere legislativa sustinuta de deputatul PMP Ionut Simionca

Deputatul PMP de Bistrita – Nasaud Ionuţ Simionca a depus o propunere legislativă pentru completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor.

Demersul este sustinut si de alti deputați și senatori de la majoritatea grupurilor parlamentare ca urmare a tragicului accident feroviar de la Viisoara dar si a celor similare care au loc in toata tara.

„Proiectul legislativ legiferează tot ceea ce înseamnă căi ferate pe drumuri europene şi pe drumurile cu risc crescut de accidente. Toate trecerile la nivel cu calea ferată pe drumurile europene trebuie să aibă semnalizatoare luminoase, acustice şi bariere. În acelaşi proiect am impus celor de la CFR ca toate trecerile la nivel cu cale ferată de pe drumurile europene sau de pe drumuri cu risc ridicat să fie curăţate cel puţin 150 metri la stânga şi dreapta centrului intersecţiei”, a spus deputatul Simionca.

Nerespectarea legii prin nesemnalizarea corectă a trecerilor la cale ferată va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 50.000 lei la 250.000 lei, iar necurățarea vegetației va fi sancționată cu amendă de la 30.000 lei la 150.000 lei.
Adoptarea acestui proiect va insemna salvarea multor vieti omenesti a mai spus deputatul bistritean.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Activităţile în aer liber din cadrul Festivalului „Nosa”, reprogramate pentru mâine

Vremea nefavorabilă este motivul pentru care activităţile ce urmau să se desfăşoare astăzi în aer liber, în cadrul Festivalului de...

Close