Recomandările polițiștilor pentru pietoni : Neatenţia poate duce la evenimente rutiere nedorite!

Pe 30 ianuarie, la ora 10:00, pe strada Parâng, din Cluj-Napoca, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei persoane.

Conform primelor verificări, un bărbat de 24 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autoturismul pe strada Parâng, ar fi efectuat o manevră de mers înapoi fără a se asigura corespunzător, acroşând astfel o femeie.

Femeia de 88 de ani, din Cluj-Napoca, în calitate de pieton, s-ar fi angajat neregulamentar în traversarea străzii, prin loc nepermis, prin spatele vehiculului.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a femeii, care a fost transportată la unitatea medicală pentru îngrijiri.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea circumstanţelor exacte în care s-a produs accidentul.

Pentru a evita astfel de accidente iată câteva recomandări pentru pietoni:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
Traversați perpendicular pe axul drumului– drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Dați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Când traversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) !

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Recomandare din partea polițiștilor locali din Florești

Departamentul Poliţiei Locale Floreşti, atrage atenţia floreştenilor legat de o serie de aspecte ilicite pe de pe teritoriul comunei. Concret,...

Close