Rapoarte Operative privind estimarea cauzelor fenomenelor meteo periculoase

Prefectul județului Bistrița-Năsăud Ovidiu Victor Frenț a cerut printr-o circulară primarilor, ca președinți ai comitetelor locale pentru situații de urgență, din unitățile administrativ teritoriale afectate de calamități, să întocmească și să transmită Instituției prefectului Rapoartele Operative privind efectele acestor fenomene, altfel zis rapoartele de estimare a pagubelor cauzate de fenomenele meteorologice periculoase din 17.09.2017.

De asemenea, în vederea întocmirii, în regim de urgență, a documentației pentru solicitarea unor fonduri guvernamentale, pe lângă Raportul Operativ privind efectele acestor fenomene prefectul județului a cerut întocmirea și transmiterea Raportului de Sinteză (evaluarea valorică a pagubelor).

În aceeași ordine de idei prefectul județului Bistrița-Năsăud Ovidiu Victor Frenț a dispus, conform legii, constituirea a 6 comisii mixte de evaluare și validare a pagubelor, care se deplasează deja în teren la unităţile administrative-teritoriale pentru a verifica faptic Raportul operativ și de sinteză întocmit acolo, respectiv pentru evaluarea și validarea efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase din 17.09.2017.

Prefectul județului Bistrița-Năsăud Ovidiu Victor Frenț și subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea au vizitat duminică seara, luni după-amiază și astăzi mai multe zone calamitate din județ respectiv din Bistrița, Beclean și zona limitrofă, cât și în mai multe sate și comune.

De asemenea prefectul județului Bistrița-Năsăud Ovidiu Victor Frenț și subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea sunt în legătura permanentă cu ISU Bistrița-Năsăud, cu Primăriile din județ precum și cu autoritățile guvernamentale centrale în vederea aducerii cât mai rapide la normalitate a zonelor calamitate.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

ANM INFORMARE METEOROLOGICA FARA COD – instabilitate atmosfericã şi intensificãri ale vântului

Pana joi, 21 Sep 2017, ora 23:00, la munte, în Maramureş, nordul Moldovei şi al Transilvaniei, local în Oltenia, Muntenia

Close