Programul „Ghiozdanul” organizat și în acest an de către UDMR Bistrița-Năsăud

Peste 80 de ghiozdane cu rechizite au fost dăruite de către UDMR organizația județeană Bistriţa-Năsăud, în colaborare cu organizațiile locale UDMR și al primarului, viceprimarilor, consilierilor locali ai uniunii, dar și cu ajutorul financiar al Fundaţiei Communitas. Programul care în acest an înplinește 8 ani, este menit să ofere elevilor preșcolari (clasa 0), care încep învățământul la secţia maghiară, ghiozdanul și rechizitele de bază, de care un elev care pășește prima dată într-o sală de clasă școlară are nevoie.

Programul a pornit în anul 2010 și se bucură de un real succes atât în rândul elevilor cât și în rândul părinților în fiecare an. În municipul Bistrița ghiozdanele au fost înmânate tinerilor elevi de către președintele organizației județene UDMR domnul Décsei Atilla și președintele UDTM Bistrița doamna Zoltán-Sipos Timea, iar în județ de către președinții UDMR.

Președintele UDMR Bistrița-Năsăud a mulțumit părinților pentru faptul că și-au înscris copii la secția maghiară, dar și învățătorilor care prin munca lor de zi cu zi contribuie la păstrarea identității maghiare în diasporă, fiindcă prin învățământul în limba maternă poate supraviețuii limba și cultura maghiară. Președinte organizației județene a mai precizat că educația este la baza socetății. În acest an s-au împărțit ghiozdane în cadrul programului în localitățile : Bistrița, Beclean, Cireşoaia, Nimigea de Jos, Matei, Fântânele, Bozieș, Rodna, Vița, Nușeni, Uriu, Reteag și Țigău.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

AQUABIS BISTRITA: SISTARE APA POTABILA TOTAL IN SANGEORZ BAI

Ca urmare a unor manevre de intreținere curenta la vanele de linie de pe conducta de distribuție a apei potabile

Close