Primele 200 de firme din judet premiate in cadrul Topului Judetean al Firmelor

Cele mai bune 200 de firme din Bistrita – Nasaud au fost premiate joi seara la Hotel Metropolis de catre Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud în cadrul galei ”Topul Județean al Firmelor”.

Ajunsă la ediția cu numarul 23 criteriile care au stat la baza realizarii clasamentului sunt cifra de afaceri, profitul, rata profitului, eficiența utilizării resurselor umane, eficiența utilizării capitalului angajat, ele fiind calculate automat în baza datelor de bilanț. Clasamentul se realizează pe domenii mari de activitate precum Cercetare – Dezvoltare și High Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură și Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț, Turism.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Vasile Bar a declarat: “Suntem un județ mic, însă din punct de vedere economic suntem în primele 25 din punctul de vedere al exporturilor, iar din punctul de vedere al contribuțiilor la bugetul de stat suntem și mai sus, pe 21-22. Conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului, în Bistrița-Năsăud sunt 19.307 firme înmatriculate, din care firme în activitate sunt 8.724. Dintre acestea, 518 sunt cu capital străin. Conform datelor de la Finanțe, în județul nostru au depus bilanț contabil 7.474 de firme, dintre care 5.664 sunt firme cu activitate efectivă, firme care au realizat o anumită ciferă de afaceri. 2.221 au îndeplinit criteriile de a se clasifica în top, 1.080 sunt firme clasate pe locurile 1-5”.

La randul sau presedintele Consiliului Judetean Bistrita – Nasaud Emil Radu Moldovan a declarat ca “ alături de Consiliul Județean și primării, care au un mandat limitat în materie de sprijinire a companiilor, mi-aș dori ca Statul Român în ansamblul său, începând cu Guvernul și alte instituții de control, să nu mai fie o piedică ci un sprijin pentru dezvoltarea capitalului românesc”.

De la eveniment nu au lipsit prefectul judetului Ovidiu Frent, deputatul Doina Pana si alti oficiali.

Prezentatoarea show-ului de final a fost Iuliana Tudor vedeta TVR, iar programul artistic a fost sustinut de trupa Compact, Alina Eremia și formația 1 Minut.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Care sunt primele zece companii exportatoare din judet si cele mai creative

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud a premiat in cadrul evenimentului Topul judetean al firmelor pe anul 2015 primele zece

Close