Primarul din Sângeorz Băi Traian Ogâgău ar putea fi demis printr-un referendum

In această săptămână va fi dat un răspuns cu privire la cererea formulata de aproape 3000 de sângeorzeni de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului Traian Ogâgău.

Prefectul de Bistrita – Nasaud Ovidiu Frent a declarat in cadrul Colegiului Prefectural ca „ Cetăţenii care aleg au dreptul să şi demită. Un număr mare de cetăţeni din Sângeorz Băi au depus o cerere motivată, însoţită de liste de semnături, cu date personale. Cred că este dreptul cetăţenilor să opteze şi să aprecieze chiar pe durata mandatului dacă doresc să schimbe un primar”, a spus prefectul judeţului.

Finanţarea organizării referendumului va fi asigurată din bugetul local. Frenţ a mai spus ca în această săptămână o să convoce instituţiile care trebuie să-şi desemneze membrii în comisia de organizare a referendumului, respectiv Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Consiliul Local, primarul şi Judecătoria Năsăud”, a completat Ovidiu Frenţ.

Ovidiu Frenţ a spus că verificarea persoanelor şi a semnăturilor de pe listele de susţinere a cererilor va fi solicitată Poliţiei.

“Pentru a fi siguri că nu încălcăm în niciun fel legea, am să solicit puncte de vedere la legiuitor, la Ministerul Afacerilor Interne, care este forul nostru superior, şi la Autoritatea Electrorală Permanentă care gestionează toate procesele electorale”, a spus Ovidiu Frenţ.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Numarul elevilor a scazut cu 5% in Bistrita Nasaud fata de anul scolar trecut

Inspectorul Scolar General Camelia Tabără a anunţat, în cadrul Colegiului Prefectural, că numarul elevilor este în scădere cu 5% faţă

Close