Primarul comunei Viișoara prezent la comemorarea a 416 ani de la moartea lui Mihai Viteazul

La acest eveniment, desfășurat sâmbătă, 19 august, cu începere de la ora 9, la  monumentul ridicat în memoria primului unificator al țărilor românești, situat pe drumul de la Turda la satul Bogata, au participat circa 300 de persoane. Acestea au asistat la slujba religioasă, oficiată de Î.P.S Andrei Andreicuț, mitropolitul ortodox al Clujului, Sălajului și Maramureșului, împreună cu un sobor alcătuit din circa 30 de preoți de la bisericile din Protopopiatul Ortodox Turda. După oficierea unei slujbe de pomenire închinată memoriei lui Mihai Viteazul, manifestările au continuat cu seria discursurilor oficiale. Pe lângă primarul Turzii, Cristian Matei, despre personalitatea voievodului Mihai Viteazul, primul înfăptuitor al unirii țărilor române, au mai vorbit deputatul Cristina Burciu (PSD) și prefectul Clujului, dr. ing. Ioan Aurel Cherecheș.

La manifestări au mai participat primarul Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan, împreună cu edilii-șefi ai comunelor Mihai Viteazu (Zeng Ioan), Viișoara (Ioan Roman) și Luna (Aurel Giurgiu). Pe lângă aceștia, în primul rând al participanților s-au mai aflat fostul primar al Turzii, până în 2016, Tudor Ștefănie și fostul viceprimar, apoi deputat, Mircea Irimie, unul dintre sponsorii manifestărilor organizate cu prilejul comemorării a 416 ani de la moartea voievodului Mihai Viteazul, pe câmpia de la Turda.

Evenimentul s-a încheiat cu ceremonia depunerii de coroane la obeliscul ridicat în memoria lui Mihai Viteazul și cu defilarea gărzii de onoare, alcătuită din ostași de la unitățile militare din garnizoana Turda.

 

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Festival de Bucătărie Turdeană – EDIȚIA I

În premieră anul acesta, ZMT le-a pregătit turdenilor un adevărat festival culinar! Timp de 3 zile, turdenii se vor putea

Close