Polițiștii rutieri atrag atenția asupra urmărilor deosebit de grave pe care le poate avea oboseala la volan

Oboseala la volan este extrem de periculoasă. Este de ajuns o singură fracţiune de secundă, moment în care pot apărea aţipirea şi, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată). Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.

***
Două persoane rănite ușor, într-un accident produs pe fondul oboselii la volan.

La data de 26 iunie a.c., pe DN 17, între localitățile Reteag și Uriu, un bărbat, cetățean român, de 66 de ani, domiciliat în Austria, în timp ce conducea un autoturism, pe fondul oboselii a adormit la volan, a ieșit în afara părții carosabile, unde s-a răsturnat.

Din accident a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a unui pasager, în vârstă de 34 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare