POLIȚIȘTII BISTRIȚENI LA DATORIE ÎN MINIVACANȚA DE RUSALII

Pentru siguranţa cetăţenilor, în minivacanța din perioada 1-5 iunie a.c., poliţiştii bistriţeni au acționat pentru prevenirea evenimentelor nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

În urma activităților desfășurate, au fost sesizate 55 de infracțiuni și au fost aplicate peste 900 de sancţiuni contravenţionale.

În perioada 1-5 iunie a.c., pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, polițiștii au desfășurat 24 de acțiuni și controale, intervenind la 152 de evenimente sesizate prin SNUAU 112.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost sesizate 55 infracţiuni, dintre care 16 contra persoanei, 15 la regimul siguranței rutiere, 10 contra patrimoniului, şi 14 pentru alte genuri de infracţiuni.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 940 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 103  la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 34 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată, în urma acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere, au fost aplicate 778 de sancțiuni la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, din care 329 pentru viteză, în valoare de 261160.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate conform actelor normative menționate este de 421730 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 48 permise de conducere, din care 5 pentru consum de alcool, 20 pentru viteză şi 23 pentru alte abateri, fiind retrase 11 certificate de înmatriculare.

Exemplificări:

La data de 2 iunie a.c., în municipiul Bistrița, un tânăr, de 20 de ani, din localitate, în timp ce conducea un moped, a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a colizionat de zidul unui imobil.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a tânărului, care în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Acesta a fost testat alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările continuă de Biroul Rutier.
***
La data de 2 iunie a.c., în localitatea Delureni, un tânăr, de 24 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism a surprins și accidentat uşor, o femeie de, 73 ani, care circula în calitate de pieton.

Conducătorul auto a fost testat alcooltest, rezultatul fiind pozitiv. A fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările continuă de Secţia 1 Poliţie Rurală Bistriţa.
***
La data de 1 iunie a.c., pe DJ 151, în localitatea Lechinţa, un bărbat, de 69 de ani, din Vermeş, în timp ce conducea un moped, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, accidentându-se.

Din verificările efectuate de polițiști, a rezultat faptul că, bărbatul nu are permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar mopedul pe care îl conducea nu este înregistrat.

De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat faptul că, cel în cauză se află sub influența băuturilor alcoolice.

S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
***
La data de 2 iunie a.c., în municipiul Bistrița, polițiștii au identificat un bărbat, de 53 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul fiind pozitiv, a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul cu alcoolemie.

***
La data de 3 iunie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, un tânăr, de 24 ani, din Rodna, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe raza localității Anieș, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit doar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolemiei și conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

***
La aceeași dată, 3 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier au identificat în trafic un bărbat, de 46 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, aflându-se sub influența alcoolului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere.

***

La data de 5 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției orașului Beclean au depistat în trafic, un bărbat, de 34 ani, din Perișor, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Chiuza, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, la aceeași dată, au mai identificat în trafic un alt bărbat, de 48 ani, din Uriu, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 17, prin Coldău, aflându-se sub influența alcoolului.

Ambii bărbați au fost conduși la spital, unde le-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cauze s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE! NU VĂ EXPUNEȚI ACCIDENTELOR RUTIERE!

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Tânăr identificat şi reţinut pentru 24 de ore, de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Sîngeorz-Băi, la scurt timp după comiterea unui furt

La data de 31 mai a.c., poliţiştii au fost sesizaţi telefonic, de către o femeie, cu privire la faptul că,

Close