Peste 180 de elevi ai Școlii Gimnaziale Budești au fost vizitați de polițiștii de prevenire, rutieră și ordine publică, pentru o vacanță în siguranță

Ieri, 29 mai a.c., polițiștii bistrițeni au desfășurat activități preventive cu elevii Şcolii Gimnaziale din localitatea Budeşti, pe teme privind educaţia antiinfracţională şi antivictimală a minorilor, teme incluse şi în programa şcolară, prin Proiectul Naţional ”Şcoala Altfel”.

În prima parte a activității, polițiștii de la rutieră le-au explicat elevilor din clasele I-IV regulile de circulație pe care trebuie să le respecte, atât în calitate de bicicliști, cât și de pietoni, pentru ca să nu fie implicați în accidente rutiere.

Elevii claselor V-VIII au avut parte de proiecția a două filme, pe temele siguranței în mediul on-line și răspunderea penală a minorului, teme care, ulterior au fost dezbătute de polițiști și elevi, în cadrul unor discuții libere.

Partea a doua a activității a avut loc în aer liber, toți copiii au urcat în autospeciala de poliție și au recunoscut semnele rutiere învățate la clasă.

La finalul activităţii, pentru siguranța lor în calitate de bicicliști, elevii cu vârste cuprinse între 14-16 ani au primit veste reflectorizante, din partea autorităților publice locale și îndemnul polițiștilor de a le purta, pentru a putea fi mai ușor observați în trafic.

În perioada următoare, activități de acest gen vor avea loc și în alte activități din județul nostru.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Autori identificați în dosare penale, prejudicii recuperate de polițiștii bistrițeni

În cadrul cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale, cu privire la sâvârșirea mai multor furturi, de pe raza municipiului...

Close