Peste 100 de elevi participa la Olimpiada Lectura ca abilitate de viata

A V-a ediție a Olimpiadei ”Lectura ca abilitate de viață” OLAV destinata elevilor de liceu din întreaga țară are loc anul acesta la Bistrița în perioada 19-22 aprilie. Probele se desfasoara la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”.

Cea de a V-a ediție a Olimpiadei de Lectură a adunat peste 100 de elevi de liceu din toate județele României la Bistrița. Prin acest proiect, județul nostru a devenit capitala lecturii din România preț de patru zile. Din Bistrița-Năsăud participa doi elevi de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean. Bogdan Szasz clasa a X-a, prof. Maria Tofană și Eliza Mureșan clasa a XI-a, prof. Nelia Nicula.

Pe parcursul acestor zile elevii vor avea de înfruntat mai multe probe de lucru, menite sa distingă care dintre ei sunt cei mai talentați. Pentru a destinde concurenții, organizatorii au pregătit un concert susținut de Ada Milea, lansări de carte dar și activități nonformale.

Proba scrisă are loc joi 20 aprilie între orele 9.00 – 12.00, rezultatele urmând să fie afișate la ora 20.00. Între orele 21.00 și 22.00 se depun contestațiile. Vineri 21 aprilie la ora 9.00 se afișează rezultatele după contestații, iar între orele 11.00 și 14.00 se desfășoară proba orală. La 17.00 se afișează rezultatele finale. Festivitatea de premiere are loc sâmbătă 22 aprilie, ora 10.00, la Sinagogă.

Astăzi, la nivelul României, concursul “Lectura ca Abilitate de Viață” a devenit una dintre cele mai îndrăgite competiții școlare.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Prezentări de tehnică, armament şi echipamente militare astazi in fata Palatului Culturii

În data de 23 aprilie personalul Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” va sărbători Ziua Forţelor Terestre, al cărei patron...

Close