Padurea Schullerwald gazduieste proiectul „Zero deșeuri – Show Scene”

Proiectul „Zero deșeuri – Show Scene” se deruleaza din 1 pana pe 15 iulie in Padurea Schullerwald si are ca scop promovarea sistemului de colectare separată și a strategiei “zero deșeuri”, iar ca obiectiv general conştientizarea importanţei sortării la sursă a deșeurilor, inclusiv a biodeșeurilor, unul dintre elementele cheie în strategia “zero deșeuri”.

În acest context se vor derula o serie de activități interactive având ca atracție principală un spectacol video și vizionarea unor mesaje directe și subliminale în vederea sensibilizării cu privire la poluarea cu deșeuri, care se va pune în scenă de 3 ori, în 3 zile diferite, pe parcursul lunii iulie. Informații cu privire la program vor fi comunicate prin rețelele de socializare.

Evenimentul va cuprinde prezentarea de către moderatori a strategiei “zero deșeuri”, concepută in urmă cu circa 20 de ani, ca alternativă la gropile de gunoi și la incineratoarele de deșeuri cu sau fără valorificare energetică.

Vor fi implicați adulți și copii din municipiul Bistrița și localitățile componente.

Acest show include: spoturi video de informare și sensibilizare cu privire la tema proiectului, prezentarea de către moderatori a conceptului ZERO DEȘEURI în contextul economiei circulare, puncte de informare în foișoarele și chioșcurile din Pădurea Schullerwald cu privire la teme precum separarea deșeurilor la sursă, compost, reciclare, recondiționare și reutilizare. Vor fi implicați adulți și copii din municipiul Bistrița și localitățile componente.

Prin colectare selectivă se asigură condițiile optime de reciclare, iar prin reciclare se refolosesc resurse naturale, se reduce poluarea și astfel se îmbunătățesc condițiile de viață, calitatea vieții.

Proiectul incurajează implementarea la nivel local a unor coduri de conduită pentru reducerea spre zero a risipei și de a încuraja dezvoltarea unor modele de bune practici.

Evenimentul promovează strategia “zero deșeuri” promovată de Zero Waste Internațional prin Zero Waste Romania, rețea din care face parte și Ruralis. ”

Proiectul poate fi un start-up pentru implementarea la nivel local a unor coduri de conduită zero deșeuri având ca rezultat diminuarea fenomenului de complacere, de acceptare şi de neînţelegere a gravităţii situaţiei pe fondul lipsei de informare şi acţiune.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Activitati dedicate la Bistrita Zilei Drapelului Naţional

În perioada 25 - 26 iunie 2017, cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, în garnizoana Bistriţa vor avea loc o serie

Close