Numarul elevilor a scazut cu 5% in Bistrita Nasaud fata de anul scolar trecut

Inspectorul Scolar General Camelia Tabără a anunţat, în cadrul Colegiului Prefectural, că numarul elevilor este în scădere cu 5% faţă de anul şcolar precedent din cauza scaderii demografice.

Anul acesta sunt 45.373 de copii, în 102 unităţi şcolare cu personalitate juridică finanţate de Consiliul Local şi cinci unităţi cu personalitate juridică finanţate prin Consiliul Judeţean. Sunt 2300 de clase de elevi şi grupe de preşcolari în 204 structuri de invatamant.

La nivelul judeţului nostru, sunt 3700 de cadre didactice, în creştere faţă de anul trecut: 2835 titulari, 665 suplinitori calificaţi, 39 de profesori asociaţi, 94 de pensionari şi 67 de cadre didactice fără studii corespunzătoare postului.
Sunt in total 440 de cadre auxiliare in unitatile scolare şi 800 de persoane din zona TESA.

În Bistriţa-Năsăud, pentru ciclul primar, au venit aproape 29.000 manuale, fiind completate stocurile de manuale şcolare pentru clasele VI-X (aproape 40.000 manuale) şi XI-XII (peste 6100 manuale).

În momentul de faţă sunt neacoperite manualul de română, de matematică, geografie, limbi străine şi biologie de clasa a V-a.

Camelia Tabără a vorbit şi despre rechizitele şcolare pentru elevii provenind din familii cu venituri mici. Contractul a fost încheiat de IJŞ B-N, cu o valoare de 160.000 lei, 7.050 elevi urmând să beneficieze de aceste rechizite.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Situaţia unităţilor şcolare din judeţ, privind deţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu

O construcţie se analizează în funcţie de categorie şi destinaţie, spun reprezentantii ISU Bistrita. Unităţile şcolare sunt compuse din una

Close