Ministrul Petre Daea in vizita in Bistrita – Nasaud

Vineri 8 septembrie, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, va efectua o vizită de lucru în judeţul nostru, informeaza Prefectura.

Programul vizitei cuprinde o deplasare la Sângeorz-Băi si vizita la depozitul de colectare și balotare lână.

Ministrul va asista la încărcarea ultimului balot de lână din comanda de 1500 tone lână brută export în India, într-un tir spre Constanța.

Ministrul Daea va vizita apoi la Lunca Ilvei Fabrica de prelucrare a laptelui „Eliezer Prod”, reprezentativă pentru conceptul de dezvoltare locală integrată condusa de Marcu Leșan.

Fabrica are o capacitate de 25.000 de litri si prelucrează 20.000 de litri de lapte.

Vor mai fi vizitate si 30 de centre de colectare lapte de la peste 1500 de fermieri in zona Ilvelor si Valea Someșului. Fabrica produce 15 sortimente de brânzeturi distribuite in Auchan, Carrefour dar și la export.

Urmeaza apoi o vizită la Lunca Ilvei la Fabrica de cherestea ce se intinde pe 20 ha condusa de Iugan Emil, vizitarea expoziție de materiale de construcții pentru zona rurală și metode de utilizare a lânii în construcții; posibilități de valorificare a biomasei si utilizarea biomasei pentru obținerea energiei la 3 centrale termice pe biomasă.

În cadrul intalnirii va fi prezentat proiectul de cercetare pentru valorificarea lânii, de către prof.dr. Felix Arion, director al proiectului AgroTransilvania Cluster.

Va fi vizitat și standul forum montan, turism local, produse montane.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Numărul absolvenților promoția 2017 înregistraţi în evidenţele A.J.O.F.M. Bistriţa – Năsăud a scăzut mult față de anul trecut

Începând cu data absolvirii cursurilor în anul școlar 2016 - 2017, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Close