Luna mai este luna promovarii economiei sociale

La sediul AJOFM B-N s-au reunit reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si antreprenori punand in dezbatere conceptul de Ecomomie Sociala.

Exista in Romania premise pentru dezvoltarea sectorului in domeniul Economiei Sociale, dar drumul este destul de dificil fiind un domeniu nou.

Pentru a putea intelege ce este Economia Sociala vom stabili :
– Identitatea economiei sociale
– Identificarea viitorilor antreprenori sociali
– popularizarea conceptului de Economie sociala

In ceea ce priveste Identitatea economiei sociale avem Legea 219/2015 privind economia sociala si normele metodologice de aplicare, care poat fi amendate in functie de necesitati. Initiativa imbunatatirii acesteia trebuie sa vina de la cei ce doresc sa lucreze in acest domeniu… adica antreprenori sociali.

Trebuie ca vocea antreprenorilor sociali sa fie auzita, acestia sa transmita de fapt vocea comunitatilor din care provin.

Identificarea viitorilor antreprenori sociali…de ce o persoana ar dori sa devina antreprenor social?…deoarece exista oameni care pe langa dorinta de a face, a dezvolta, a obtine profit, doresc si o imbunatatire a viatii celor din jur – un loc de munca bine platit, case de locuit, crese pentru copii, gradinite… scoli profesionale, etc.

Antreprenorul social gaseste o solutie pentru nevoile comunitatii in stransa legatura cu nevoile lui de dezvoltare, fiind constient ca o societate bolnava il afecteaza si pe el.

Antreprenorul social devine astfel un lider al comunitatii fiind un bun exemplu.

Popularizarea conceptului de economie sociala.

Putem avea o legislatie buna cu antreprenori sociali ce au o viziune asupra dezvoltarii comunitatii, dar fara o popularizare a conceptului de economie sociala si educarea populatiei in sensul recunoasterii produselor, a bunurilor si serviciilor produse de intreprinderile sociale, nu putem dezvolta aceast sector.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Primăria Municipiului Bistriţa şi Garnizoana Bistriţa, organizează, în data de 25 mai , manifestări dedicate Zilei Eroilor

  Instituţia Prefectului – judeţul Bistriţa-Năsăud, împreună cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria Municipiului Bistriţa şi Garnizoana Bistriţa, organizează, în data

Close