Lions Club Bistrita finalizeaza un nou proiect destinat nevazatorilor

50 de nevăzători din Bistrița primesc computere cu aplicaţia BatPro de la Asociaţia Lions Club Bistrița. Calculatoarele au instalata o aplicatie ce le permite acestora folosirea calculatorului inclusiv navigarea pe internet utilizand doar cateva taste si boxele audio.

Evenimentul va avea loc miercuri,22 martie ora 17,30 la Hotel Diana in prezenta guvernatorului Districtului 124 Romania, Daniela Holzheimer, presedintele Asociatiilor pentru Nevazatori din Romania și reprezentanti Orange Romania.Cei 50 de nevazatori care vor primi calculatoare sunt membri ai Asociaţiei Nevăzătorilor.

Cu ajutorul softului BatPro, persoanele cu deficienţe de vedere pot accesa o colecţie de peste 40.000 de cărţi audio, ziare, posturi de radio pe internet, informaţii meteo, horoscop, curs valutar şi rezultate sportive.

Aplicaţia conţine şi câteva cursuri interactive dezvoltate special pentru nevăzător: curs de învățare a tastaturii, curs de navigare pe internet şi un curs de utilizare a unui editor de texte. De asemenea, pentru petrecerea timpului liber există şi câteva jocuri încorporate: Spânzurătoarea, Șah şi Trivia.

Cu ajutorul proiectului „BatPro – Calculator pentru nevăzători” peste 350 de nevazatori din 15 localităţi din România au acum un calculator şi au învăţat să-l folosească rapid datorită uşurinţei de navigare.

Proiectul „BatPro – Calculator pentru nevăzători” este iniţiat de LIONS Club Arad şi este finanţat de Fundaţia Orange cu suma de 222.500 lei în cadrul fondului de finanţare „Lumea prin culoare şi sunet”.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Sambata are loc Cupa Irbis la baschet

Asociatia Baschet Club Irbis revine cu un nou spectacol baschetbalistic in salile din municipiul Bistrita. Pe 25 martie are loc

Close