Lansare de carte la Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă asteapta miercuri, 7 iunie 2017, ora 11,00 la Casa Argintarului din str. Dornei nr.5 la lansarea cărții – Patrimoniului preindustrial și industrial în România a autorului Volker Wollman.

Revenit în orașul strămoșilor, dr. Volker Wollman ne oferă oportunitatea de a cunoaște, prin cel de-al șaselea volum din enciclopedica lucrare dedicată Patrimoniului preindustrial și industrial în România, evoluția tehnicii și istoria industriei din țara noastră.

După ce în precedentele volume a abordat realizările tehnice ale diversele ramuri industriale: extractivă, metalurgică, forestieră, alimentară, transporturi, actualul volum se concentrează pe simbolurile și monumentele dedicate unor realizări tehnice și personalităților care au avut contribuții majore în promovarea gândirii și creației tehnice în România.

Având la bază o documentare bibliografică și de teren exhaustivă, însoțită de o ilustrație bogată, într-o ținută grafică impecabilă, care caracterizează editura Honterus din Sibiu, lucrarea oferă o imagine plină de sugestii asupra realizărilor tehnice, inventivității și personalităților care au contribuit la dezvoltarea economică și științifică a României moderne.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Sancţiuni de peste 5.000 lei aplicate şi trei infracţiuni constatate de jandarmi în mini-vacanţa de Rusalii

În perioada 01-05 iunie a.c., jandarmii au asigurat măsuri de ordine publică la manifestările destinate publicului larg, atât în municipiu...

Close