Lacul Colibita ar putea fi golit pentru lucrari de reabilitare si aparare impotriva inundatiilor

Administrația Bazinală de Apă Someş-Tisa a depus la Agenţia de Protecţie a Mediului Bistriţa-Năsăud studiul de evaluare adecvată pentru proiectul ”Mărirea gradului de siguranță a acumulării Colibița, județul Bistrița-Năsăud”.

Singurul mod prin care poate fi mărit gradul de siguranţă al barajului este golirea lacului de acumulare. Colibiţa ar putea arăta ca o groapă imensă timp de 150 – 180 zile, lucrările care determină mărimea acestei perioade fiind în special cele de etanşare în totalitate a măştii barajului. Odată cu finalizarea acestor lucrări se va trece la reumplerea acumulării” se arata in documentul depus la APM.

In vederea refacerii etanşeităţii solutia propusa de specialisti consta în acoperirea întregii suprafeţe a măştii cu un nou blindaj impermeabil. Montajul se va realiza de către echipe care lucrează pe platforme mobile suspendate de coronamentul barajului. Astfel de lucrari s-au mai realizat si la alte baraje din tara si strainatate.

Se apreciază că golirea acumulării se va putea face în 3 pana la 5 luni de zile.

Tot cu acest prilej se vor face lucrările de amenajare a albiei cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, lucrări de reabilitare a construcțiilor barajului și a echipamentelor existente. Ele se vor executa atât în lungul văii Bistriţei Transilvane cât şi în lungul văii Bârgăului se mai arata in document.

Deocamdata nu se stie cand vor fi realizate aceste lucrari.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Gala SQS de Dragobete la Hotel Metropolis

Asociația Comunitarium organizeaza evenimentul Speaches, Questions & Sand, un concept original în care participanții, care nu au făcut o profesie

Close