LA VIDA LOCA în Bistrița – Matei Ioachimescu flaut, Alfredo Ovalles pian

Unul dintre cei mai îndrăgiți muzicieni români, flautistul Matei Ioachimescu revine la Bistrița, de această dată alături de pianistul venezuelean de excepție – Alfredo Ovalles, cu un nou proiect de muzică din America Latină.

LA VIDA LOCA este o poveste sonoră extraordinară despre viață, dragoste imposibilă, celebrarea naturii și dans. Cele mai iubite cântece și dansuri latine, special adaptate pentru cei doi artiști de către compozitorul Jorge Rojas, într-un spectacol plin de culori, lirism sud american și virtuozitate explozivă, la Bistrița, marți 12 aprilie, la Sinagoga, ora 19:00.

Acest eveniment este organizat de Centrul Județean pentru Cultură – Bistrița-Năsăud și Societatea de Concerte Bistrița, cu sprijinul Institutului Cervantes din România și Radio România Muzical.

Pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, a studiat pianul la Caracas, la Baylor University în Statele Unite ale Americii și la Universitatea de Muzică din Viena. Susține o carieră internațională importantă, care îl poartă pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, King’s Place din Londra sau Teatrul Teresa Carreño din Caracas, Venezuela. Pe langă recitaluri solo, colaborează printre altele cu Orchestra “Frederic Chopin” din Gdańsk, Polonia, cu Filarmonica din Minsk, Belarus sau cu Orchestra Simfonică a Republicii Dominicane. Este câștigător al unor competiții internaționale precum Osaka International Music Competition sau “Franz Schubert” Competition din Bulgaria. Un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, Alfredo Ovalles colaborează intens cu compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.

Numit în anul 2013 “Ambasador al integrării” de către Ministerul de Externe al Austriei, flautistul Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai rafinați muzicieni români. Cu o activitate concertistică impresionantă, Matei Ioachimescu susține concerte în cele mai diverse formule, prezentând programe de mare succes in Europa si Asia. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții si burse și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa. Instrumentul pe care cânta este un flaut din aur al producătorului japonez – Muramatsu.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Recital de canto “Gală de operă” la Sinagoga Bistrita

Vă invităm cu drag la recitalul de canto GALA DE OPERĂ, marti 26 aprilie, de la ora 18:30 la Sinagoga

Close