La Sarul Dornei a avut loc Consiliul Consultativ de Administratie al Parcului Național Călimani

Ovidiu Frenț, prefectul județului, a participat la Consiliul Consultativ de Administratie al Parcului Național Călimani, desfăşurat la Șaru Dornei, unde printre problemele supuse discuțiilor, a prezentat membrilor consiliului şi situația proprietăților din domeniul silvic al comunelor din județul Bistrița-Năsăud care se află pe teritoriul parcului şi/sau județului Suceava.

S-a discutat clarificarea situației juridice a drumurilor forestiere aflate în proprietatea statului care deservesc terenuri cu vegetație forestieră și identificarea unor modalități de trecere din proprietatea statului în administrarea/proprietatea Unităților Administrativ Teritoriale.

Prefectul a transmis solicitarea primariilor de identificare a unor modalități de acordare a unor compensații, având în vedere că pentru terenurile aflate în perimetrul Parcului Național este interzisă exploatarea lemnului.

S-a mai discutat problematica igienizării parcului şi a impedimentelor în activitatea de dezvoltare a turismului (marcaje turistice, refugii, gestionarea stânelor şi a câinilor ciobăneşti, etc), prezentarea proiectelor desfăşurate de Asociația Tasuleasa Social în colaborare cu Administrația Parcului Național Călimani : Planul de management rectificat al parcului, Şcoala de Mers pe Munte, Maratonul Via Maria Theresia, taberele de voluntari.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Închidere circulatie auto intre localităţile Mocod – Salva

Potrivit acordului dintre Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud – Serviciul Rutier şi avizul CNAIR-DRDP Cluj, pe 23 mai, între orele

Close