Judetul Bistrita Nasaud in primele 25 de judete din tara din punct de vedere economic

Presedintele Camerei de Comert si Industrie Bistrita – Nasaud Vasile Bar a facut referire intr-o conferinta de presa la faptul ca judetul nostru este pe locul 35-36 in ceea ce priveste Camerele de Comert din Romania tinand cont de numarul de firme din zona noastra. Din punct de vedere al cifrelor de export si a cifrelor economice ca judet ne situam undeva intre pozitia 20 si 25 pe tara. In prezent Camera de Comert si Industrie are 300 de membri.

Ca venituri Camera de Comert si Industrie Bistrita – Nasaud se situeaza pe anul 2016 pe locul 8 in tara, din punct de vedere al veniturilor din cotizatii suntem pe locul 2 iar in ceea ce priveste numarul de angajati pe locul 6 in tara. Ca si firme membre ne situam pe locul 9 la nivel national.

19% din venituri s-au realizat in anul 2016 din cotizarii iar 15% au fost fondurile atrase din Uniunea Europeana.

Restul incasarilor au venit din serviciile oferite de Camera.

Vasile Bar a declarat ca “Instabilitatea legislativa economica si lipsa viziunii pe termen lung a autoritatilor locale afecteaza chiar companii care au venit la Bistrita si carora li s-a promis ca vor fi realizate drumuri de calitate dar acest lucru nu s-a intimplat”. O mare problema este si faptul ca in Romania se intra usor in insolventa si faliment iar companii intregi au ajuns pe mana unor lichidatori judiciari si a unor firme care se ocupe de insdolventa fara rezultate pozitive.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Lansare de carte la Complexul Muzeal Bistrita – Nasaud

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă asteapta miercuri, 7 iunie 2017, ora 11,00 la Casa Argintarului din str. Dornei nr.5 la lansarea...

Close