Județul Bistrita-Nasaud a devenit duminica PATRIA COSTUMULUI POPULAR si a intrat in Cartea Recordurilor

Peste 10.000 de oameni au participat la cel mai amplu eveniment organizat vreodată la Năsăud de Ziua Portului Popular unde am stabilit un record mondial cu cel mai mare număr de oameni imbracati in costum popular traditional. Al doilea record mondial l-am stabilit cu cei mai multi oameni prinsi intr-o horă: Roata de la Runc.

La eveniment au participat Președintele Camerei Deputatilor Liviu Dragnea imbracat intr-un costum popular traditional din Teleorman, presedintelui Consiliului Judetean Bistrita Nasaud Emil Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenţ, europarlamentarul Victor Negrescu, secretarul de stat în Ministerul Culturii, Alexandru Pugna, primarul Nasaudului Mircea Romocea, parlamentarii PSD Doina Pană, Daniel Suciu, Ioan Deneş si alti oficiali.

Reprezenrtantii Guinness World Records au impus reguli stricte: participanții la eveniment să fie îmbracați în costum popular complet – ținută obligatorie.

”Vătaful” evenimentului a fost Marin Barbu zis Nea Mărin. Toți cei aflați pe stadionul din Nasaud au format cercuri și au stat timp de cinci minute nemișcați apoi a urmat jocul Roata de la Runc. La final a venit si binemeritata recunoastere din partea reprezentantului de la Cartea Recordurilor.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

BICICLIȘTI, ECHIPAȚI-VĂ CORESPUNZĂTOR ȘI RESPECTAȚI REGULILE DE CIRCULAȚIE

Vremea frumoasă aduce în trafic iubitorii mișcării pe două roți, care au început să își scoată bicicletele de la ,,hibernare”. Poliția...

Close