IPJ BN: Buletin Informativ – joi 2 martie 2017

Mai multe persoane, bănuite de comiterea unor furturi, identificate de polițiști
La data de 1 martie a.c., în cadrul cercetărilor într-un dosar penal, înregistrat inițial cu autor necunoscut, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului au identificat doi bărbați, de 34 ani, respectiv 22 ani. Aceștia sunt bănuiți că în perioada 14-21 noiembrie 2016, ar fi sustras un generator electric dintr-un imobil, din Piatra Fîntînele, cauzând un prejudiciu total de 2000 lei.

Cercetările continuă de Secția 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

***

La data de 1 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului au surprins în flagrant delict trei tineri, în timp ce sustrăgeau fier vechi.

La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că doi bărbați, de 29 ani, respectiv 27 ani și un minor, toți din Josenii Bîrgăului sustrăgeau fierul vechi de pe un teren, situat în Livezile, aparținând unei societăți comerciale și cauzând un prejudiciu de 1300 lei.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Peste 40 de sancțiuni contravenționale, constatate și aplicate de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean în cadrul unei acțiuni la regimul rutier.

La data de 1 martie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au derulat o acțiune pe raza de competență, pe linia combaterii nerespectării regimului legal de viteză şi a altor fapte care contravin prevederilor legale la regimul circulaţiei pe drumurile publice, având ca scop combaterea cauzelor generatoare de evenimente rutiere.

Cu această ocazie, au fost aplicate 44 de sancțiuni contravenționale, din care 14 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în valoare totală de 7540 lei.

De asemenea s-a reținut un permis de conducere și a fost constatată o infracțiune la regimul rutier:

Exemplu:
La data de 1 martie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au depistat în trafic, un bărbat, de 41 ani, din Blăjenii de Sus în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, fără a poseda permis de conducere.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Delictele silvice în atenţia jandarmilor bistriţeni

Jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa, au executat în această perioadă mai multe acţiuni punctuale pe linie silvică privind prevenirea şi combaterea tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos. Acţiunile jandarmilor au avut loc pe raza Ocolului Silvic Dealu-Negru în localităţile Budacu de Sus, Cuşma şi Dorolea.
Au fost aplicate sancţiuni în valoare de 8.500 de lei şi 4 avertismente scrise pentru ridicarea de resturi de exploatare din fondul forestier, în conformitate cu prevederile legii 171 din 2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 17, lit.b, respectiv pentru accesul persoanelor în fondul forestier naţional cu autovehicule nedestinate transportului masei lemnoase, fără acordul scris al proprietarului sau administratorului, conform art. 9, lit. f.

Jandarmii au confiscat 3,4 metri cubi de material lemnos şi trei topoare.

Totodată, jandarmii bistriţeni au depistat aproximativ doi metri cubi de material lemnos de esenţă foios, care fusese pregătit pentru transport dar care a fost abandonat în pădure. Lemnul a fost ridicat de către lucrătorii silvici în conformitate cu prevederile legale în vigoare.
De asemenea, jandarmii Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa au aplicat o sancţiune de 1.000 de lei, pentru comportament brutal, abuz în utilizarea animalului de tracţiune şi supunerea la eforturi inutile, în conformitate cu prevederile legii nr. 205 din 2004, republicată, privind protecţia animalelor.

Dosar penal de mărţişor!

Jandarmii bistriţeni au intervenit miercuri, 1 martie a.c., la unul din hipermarketurile din municipiul Bistriţa, unde o tânără de 23 de ani a sustras mai multe buchete de flori şi ciocolate de pe raft, fără a le achita la casa de marcat.
Pentru trei buchete de zambile, 7 buchete de lalele şi opt tablete de ciocolată, pe numele tinerei au fost întocmite actele de sesizare pentru infracţiunea de furt, conform art. 228, Cod Penal, care vor fi înaintate Poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

APIA: In perioada 01 martie – 31 august (în zilele lucrătoare) rentierii agricoli trebuie să se prezinte, personal ori prin mandatar/curator/tutore, la oricare Centru judeţean al APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, pentru obţinerea vizei aferente anului 2016, a carnetelor de rentier agricol

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)  informează că în perioada 01 martie - 31 august (în zilele lucrătoare)...

Close