Ioan Peteleu: lispa unor măsuri de susţinere a antreprenoriatului determina exodul tinerilor din Bistrita

Consilierul municipal Ioan Peteleu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ca lipsa unor măsuri de susţinere a antreprenoriatului determina exodul tinerilor din Bistrita. Liberalul a menţionat că încă din 2013 a propus construirea, la Bistriţa, a unui incubator de afaceri şi a unui Centrul de dezvoltare, cercetare-inovare de noi tehnologii dar ulterior proiectul a fost blocat sistematic.

„ Se va lansa un program foarte important pentru România, Start Up Nation. Bistriţa cu ce susţine mediul antreprenorial fără a avea nişte structuri de sprijinire a afacerilor care să le pună la dispoziţia tinerilor antreprenori?”, a declarat Peteleu care este de parare ca pentru a reduce decalajele economice dintre Bistriţa si alte orase din zona care ne-au luat-o mult inainte trebuie să trecem de la un oraş-târg, bazat pe festivaluri şi alte spectacole de genul ăsta, la un oraş inteligent, având la bază economia bazată pe cunoaştere IT, servicii, cercetare-dezvoltare. Altfel, vom rămâne pur şi simplu izolaţi”, a mai spus Ioan Peteleu.

Peteleu a menţionat că „judeţul o ia înaintea lui Creţu”, considerând priorităţi înfiinţarea incubatorului de afaceri şi a centrului de cercetare. Lupta se dă practic pe atragerea resursei umane educate. Or dacă nu găsim un magnet care să atragă această resursă umană educată, practic oraşul într-o zi va muri”, a mai spus cu amaraciune consilierul local Peteleu.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Restrictii de circulatie in localitatea Cosbuc

Sucursala Regională de Cai Ferate Cluj, prin Secţia L9 Sighet anunţă participanţii la trafic pe DN 17C, între localităţile Salva...

Close