Întâlnire zonală a primarilor PSD din zona Turda-Câmpia Turzii cu autorităţile judeţene

Luni 25 iulie, a avut loc o întâlnire zonală organizată de PSD la Primăria Turda. Evenimentul a fost realizat de senatorul Alexandru Cordoş şi primarul Turzii, Cristian Matei. La eveniment au participat mai mulți primari din zonă, Ioan Roman – primarul comunei Viișoara, Calin Fărgaciu – primarul comunei Săndulești, Valer Sașa – primarul comunei Tritenii de Jos, Nicolae Făgădar – primarul comunei Aiton, Dumitru Sfârlea – primarul comunei Gilău, Aurel Giurgiu – primarul comunei Luna, Ana Liliana Moldovan – primarul comunei Ceanu Mare.
De asemenea, deputatul Cornel Itu și consilierii județeni Alin Popoviciu, Laura Elena Pop Chiorean, Matusan Vladimir, Ioan Bota și Vasile Sălătioan au participat la discuții.
Prezent la întâlnirea zonală de luni, primarul comunei Viişoara, Ioan Roman a cerut respect de la conducerea judeţeană pentru proiectele pe care primarii znelor rurale le au pentru comunităţile lor. De asemenea, acesta a ridicat o serie de probleme comune localităţilor din judeţul Cluj, care sunt ignorate sitematic de cei care s-au aflat la conducerea judeţului de mulţi ani.
“De exemplu DJ 150, care e drum judeţean, nu comunal, cu podul peste Arieş care are nevoie de reparaţii, rigolele şi trotuarele de pe acest drum pentru care nu se găsesc fonduri de mulţi ani. Fiecare conducere judeţeană a amânat banii pentru drumurile care trec prin zona rurală, considerând alte probleme mai importante de finanţat. Eu nu pot sa investesc bani în aeste drumuri, pentru că ar fi deturnare de fonduri, dar oamenii din comune nu înţeleg şi dau vina pe primari, iar pe aceste drumuri nu circulă doar oamenii din sat. Anul acesta Alin Tişe (preşedintele Consiliului Judeţean n.r.) a promis bani pentru drumurile judeţene, însă doar pentru plombări. Ar trebui ca partidele să numească oameni care să gândească pentru alţii, nu pentru ei înşişi. Oraşele sunt mai mari, au posibilităţi financiare mai bune să facă lucrări proprii, însă satele ar trebui susţinute mai mult de judeţ”, a declarat Ioan Roman.
Primarul din Viişoara a adus în discuţie şi problema deşeurilor din judeţ, pentru care trebuie găsită o soluţie urgentă şi a amintit responsabilitatea Turzii şi a primarului Cristian Matei legată de pasul doi al proiectului cu finanţare europeană pe apă şi canalizare “astfel încât, după patru ani să putem trage linie şi să spunem că n-am ţinut degeaba umbră pământului”, a adăugat acesta.
La rândul său primarul Matei Cristian  a evidenţiat noua direcţie, orientată spre cetăţeni, spre comunitate, pe care administraţia locală îl va aborda:
„Prioritatea zero este infrastructura rutieră sau infrastructura stradală. În Turda cam 25% dintre străzi sunt asfaltate, vreau să avem un proiect unitar, de ansamblu, prin care să încercăm să rezolvăm această problemă, să le asfaltăm, bineînţeles cu borduri şi tot ce presupune o asfaltare modernă, europeană”, a afirmat Cristian Matei. ”

O altă prioritate este atragerea de fonduri europene, de la Ministerul Dezvoltări şi de la Consiliul Judeţean” a adăugat primarul Turzii.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Instrumente de plată la Untold 2016: cardul Contactless și brățara RFID

Cel mai eficient sistem de plată al unui festival, utilizat până acum de peste 1.000.000 de oameni din întreaga lume,

Close