In primavara ar putea incepe constructia Centrului de radioterapie la Bistrita

Ministrul Sanatatii Florian Bodog a discutat marti la Bistrita despre dotarea viitorului centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer. „Există deja finanţare locală. Noi avem deja primul lot de cinci aparate de radioterapie adjudecate, urmează încă cinci şi apoi două. În situaţia în care facem economii de la Banca Mondială şi buncărul va fi aici, nu vom ţine aparatul. La fiecare spital judeţean la care merg, mă asigur că există şi locul unde să punem aceste aparate. Nu doresc ca aparatul să vină şi să stea nici măcar o oră. În momentul în care se livrează, el trebuie să fie instalat. După ce se instalează, urmează procedura de avizare, nu vrem să pierdem timp. Eu le-am spus managerilor că, în momentul în care trimit aparatele, ei trebuie să fie pregătiţi să le instaleze”, a spus ministrul.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan a declarat că, în situaţia în care autorităţile judeţene nu vor găsi banii necesari pentru dotarea centrului vor concesiona serviciul unui privat. Incidenţa cancerului in judet creşte. În Bistriţa avem peste 8.000 de cazuri şi 650 de noi cazuri în fiecare an a mai spus Radu Moldovan.

Studiul de fezabilitate este gata, managementul Spitalului Bistrița se ocupă de avize și acorduri, iar până în 15 octombrie va fi demarată licitația, cu speranța că până în primăvară se va cunoaște constructorul pentru a putea începe lucrările a mai punctat Moldovan.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Sectia UPU a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita se extinde

Ministrul Sanatatii a discutat la Bistrita despre proiectul aflat in faza documentațiilor tehnice, viitoarea sectie UPU urmând să aibă 1.000

Close