În Peștera Izvorul Tăușoarelor debutează tabăra de explorare ”Asaltul Tăușoarelor”, ediția I, 2016

Dragi prieteni ai peșterii, vă anunț că mâine debutează tabăra de explorare ”Asaltul Tăușoarelor”, ediția I, 2016, scriu organizatorii pe adresa de facebook – Pestera Izvorul Tausoarelor.

Rod al colaborării dintre Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Benjamin Elek din Oradea (responsabil tehnic al proiectului), această tabără de explorare are ca obiectiv escaladarea unui număr nedeterminat de hornuri din cavernamentul Tăușoarelor, rămase necunoscute generațiilor succesive de speologi.

”Asaltul Tăușoarelor” va consta în escaladarea simultană a cât mai multor verticale, inventarierea mediului biotic și abiotic al noilor galerii descoperite, cartarea și epuizarea potențialului de dezvoltare a peșterii.

La această operațiune de amploare vor participa aproximativ 30 de speologi cu mare experiență alpină, înarmați cu rotopercutoare, coardă și gujon, împărțiți în cinci echipe de escaladă. Strategia noastră este să eliminăm hornurile ”virgine” pornind de sus în jos, adică de la cotele pozitive din Sala Muntelui și Sala Oaselor Ursului de Cavernă, și coborând înspre terminale, cele două sorburi.
E foarte probabil să fie nevoie de o a doua și o a treia ediție a taberei de explorare.

Nu știm ce vom descoperi, nu știm nici măcar dacă vom descoperi ceva, orice.
Dar suntem la debutul unei aventuri fantastice, emoționante, terifiante, seducătoare.

Prieteni, sâmbătă va fi ziua desantului, ziua în care vom asalta Tăușoarele, dornici să ne introducem capetele încinse de visuri și speranțe în misterioasele găuri negre din înălțimile peșterii.

Ne bazăm pe sprijinul vostru emoțional. Să nu uitați rugăciunile.

Căci pentru speologi există amaraje principale, amaraje secundare și dragostea celor de acasă.

Să ne revedem cu bine!

CTTh

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Robert Sighiartau isi doreste consilieri profesionisti si incurajarea IMM-urilor locale

Robert Sighiartau presedintele PNL BN spune ca daca va ajunge deputat are nevoie de consilieri profesionisti. “Este foarte important pe...

Close