În atentia contribuabililor care desfăşoară activităţi cu caracter ocazional în baza raporturilor de muncă cu zilieri

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a Judeţului Bistriţa-Năsăud informează contribuabilii că în Monitorul Oficial nr. 376 din 19 mai 2017, a fost publicată Legea nr. 105 din 18 mai 2017, prin care se aduc modificări şi completări Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri.

Zilierii care prestează activităţi în domeniul creşterii animalelor în sistem extensiv prin păşunatul sezonier al ovinelor, bovinelor, cabalinelor, precum şi activităţi sezoniere în cadrul grădinilor botanice aflate în subordinea universităţilor acreditate, pot presta activitate în regim de zilieri pe o perioadă de maxim 180 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic, prin excepţie de la regula generală care prevede 90 zile.

De asemenea, pentru zilierii care prestează activităţi în domeniul creşterii animalelor în sistem extensiv prin păşunatul sezonier al ovinelor, bovinelor şi cabalinelor, Registrul de evidenţă a zilierilor se întocmeşte săptămânal, faţă de celelalte domenii de activitate prevăzute de lege, pentru care registrul se întocmeşte zilnic.

Au fost modificate şi prevederile referitoare la plata zilierilor, în sensul că plata se poate efectua prin orice mijloc de plată admis de lege, la sfârşitul fiecărei zile sau cu acordul exprimat în scris de către zilier şi beneficiar, plata remuneraţiei se poate realiza cel mai târziu la sfârşitul săptămânii sau al perioadei de desfăşurare a activităţii, respectiv lunar, în situaţia în care perioada de desfăşurare a activităţii depăşeşte 30 de zile.

Baza legală:
– Legea nr. 105/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, publicata in Monitorul Oficial nr. 376 din 19 mai 2017.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Asociația Celtic Transilvania – Sprijin pentru familiile afectate de furtuna de ieri

Prin statutul Asociației, ne-am propus și implicarea în cazuri umanitare, pe lângă promovarea valorilor culturale și istorice. După furtuna de

Close