În acest sfârșit de săptămână, 36 de persoane au rămas fără permis de conducere, ca urmare a unor abateri la regimul rutier

În perioada 3-6 martie a.c., pe raza județului, peste 50 de polițiști rutieri și 180 de polițiști de ordine publică, au desfășurat acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

Polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere şi salvarea de vieţi, reducerea riscului rutier, precum şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie,  punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. Totodată, acțiunile polițiștilor au vizat depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice și cu viteză excesivă.

În urma activităţilor desfăşurate, la nivel județean, au fost aplicate 584 de sancţiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 141 pentru viteză și 5 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost reținute 36 de permise de conducere și au fost retrase 12 certificate de înmatriculare. Din totalul permiselor reținute, 7 au fost pentru alcool, 7 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 22 pentru alte nereguli.

Exemplificări:

La data de 5 martie a.c., pe DJ 154 D, în localitatea Budurleni, polițiștii au identificat un bărbat de 28 ani, din Ţăgşorul, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Tânărul a fost condus la Spitalul Județean Bistrița, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de polițiști, a rezultat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea este neînmatriculat.

Cercetările sunt continuate de către Postul de Poliție Teaca.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Olimpiada Inocentilor are loc pe 10 si 11 mai

Pe 11 mai va ave loc Olimpiada Inocenților, ediția a XI-a si va cuprinde aceleași probe si activități desfășurate an

Close