Grupul Teraplast vrea să recompenseze angajaţii performanţi cu acţiuni gratuite şi alocă 1,8 mil.lei pentru acest proiect

Grupul Teraplast vrea să aloce în următoarele 18 luni un buget de 1,85 milioane lei pentru răscumpărarea a 5,15 milioane acţiuni proprii, acestea urmând să fie folosite într-un program de recompensare şi fidelizare a angajaţilor performanţi.

Propunerea va fi discutată în adunarea general a acţionarilor din 21 septembrie. Valoarea nominală a unei acţiuni este de 0,1 lei.

De asemenea, acţionarii vor vota majorarea planului de invesţitii pe 2017 al grupului, cu peste 14%, de la 84 milioane de lei, la 96 milioane de lei. Propunerea vine ca urmare a achiziţiilor făcute de către grupul Teraplast în prima jumatate a acestui an, respectiv fabrica de panouri sandwich Interlemind din Serbia, 10% din capitalul social al producatorului de tigla Depaco şi 50% din capitalul social al Politub.

Grupul Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor. Portofoliul de produse al Grupului este structurat pe sase linii de business: Instalatii & Amenajari, Profile tamplarie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate si Tamplarie termoizolanta.

Facilitatile de productie ale companiilor din Grup sunt localizate in Parcul Industrial Teraplast, dezvoltat pe o suprafata de peste 200.000 mp, in apropiere de municipiul Bistrita. In perioada 2007-2014 Grupul Teraplast a investit peste 260 de milioane de lei in dezvoltarea si modernizarea capacitatilor de productie, dar si in extinderea portofoliului de produse.

Incepand din 2 iulie 2008 cea mai mare companie din Grup – Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti, sub simbolul TRP. Firma are o capitalizare de 398 mil lei, o acţiune TRP fiind tranzacţionată în şedinţa bursieră de miercuri cu 0,46 lei, în scădere cu 1,08. 

SURSA: ZF

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Andrei Marga: “Mulțumirea cu puțin și statul pe loc. Îmi stăruie în minte o situație ivită în Bistrita-Nasaud, un județ de care sunt legat”

Unii au vrut cu toată ființa o lume diferită și au creat America. Unii și-au scos energic țara din ruină

Close