Fumatul într-o unitate de învăţământ sancţionat de jandarmi

Doi elevi au fost surprinşi fumând în toaleta unui liceu din municipiul Bistriţa. Acest fapt se petrecea în timpul orelor de curs iar persoana care i-a surprins cu ţigările aprinse, face parte din personalul care asigură paza la această instituţie de învăţământ.

Având în vedere acest fapt, a fost solicitat sprijinul jandarmilor la faţa locului, pentru lua măsurile legale.

În conformitate cu prevederile legii nr. 349 din 2002, actualizată, pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului din tutun, art. 3, alin. 1^1, cei doi tineri de 16, respectiv 17 ani, au fost sancţionaţi de jandarmi cu câte 50 de lei fiecare.

Menţionăm faptul că în conformitate cu actul legislativ precizat, se interzice complet fumatul în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private. Astfel de fapte constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Salvamont Sibiu : recomandări pentru turiști

Urmare a căderilor de zăpadă înregistrate în ultimele 24 de ore în munţii Făgăraşului, Serviciul Public de Judeţean Salvamont Sibiu...

Close