Finante Bistrita: Persoanele care lucrează part-time trebuie să declare veniturile obținute în august

Persoanele care realizează venituri din salarii în baza a două sau mai multe contracte individuale de muncă trebuie să depună până în data de 10 septembrie 2017 o declaraţie pe proprie răspundere referitoare la veniturile aferente lunii august 2017.

Pentru persoanele care realizează în cursul aceleiaşi luni calendaristice venituri din salarii, sau asimilate salariilor, în baza a două, sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puţin egală cu salariul minim brut pe ţară, caz în care contribuţia se calculează la nivelul venitului brut realizat efectiv, potrivit prevederilor art. 140 alin. (2) din Codul fiscal.

Astfel, aceşti salariaţi au obligaţia de a depune lunar, până pe data de 5 a lunii următoare, la fiecare angajator (cu excepţia celor la care venitul brut depăşeşte salariul minim) o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că veniturile lunare brute cumulate, realizate în baza mai multor contracte individuale de muncă, sunt cel puţin egale cu salariul minim brut pe ţară.

La cererea salariatului, în vederea completării declaraţiei, fiecare angajator va elibera un document din care să rezulte venitul brut realizat.

În cazul în care salariaţii nu depun declaraţia, fiecare angajator va stabili baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale (CAS) şi de sănătate CASS, la nivelul salariului minim brut, dacă venitul brut realizat este sub nivelul acestuia.

Baza legală: Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2343 din 31 august 2017 privind procedura de aplicare a prevederilor art. 140 alin. (3) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal publicat in Monitorul Oficial nr. 717 din 5 septembrie 2017.

 

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Elevii de nota 10 la Evaluarea Nationala recompensati cu cate 1.000 de lei

Ministerul Educatiei i-a recompensat pe cei 6 elevi care au obtinut nota maxima 10 in urma examenului de Evaluare Nationala

Close