Filme maghiare proiectate la Bistrita in cadrul Zilelor Filmului Maghiar

12 oraşe din Transilvania gazduiesc intre 5 si 9 Octombrie o nouă ediţie a Zilelor Filmului Maghiar. La Bistrita pe 8 si9 octombrie, cele doua zile de proiectii sunt asigurate de Asociatia Culturala GroupSeven, Societatea De Concerte Bistrita si prin amabilitatea Organizatiei Teritoriale UDMR Bistrita. Sambata sunteti asteptati la CENTRUL MULTICULTURAL SINAGOGA iar duminica proiectiile se desfasoara la sediul UDMR Bistrita.

In tara vor fi proiectate filme de artă produse recent in Ungaria, premiate la importante festivaluri internaţionale de profil, filme a căror majoritate nu intră in distribuţia cinematografică din România. Intrarea este liberă la toate proiecţiile. Cu foarte puține excepții, filmele sunt subtitratre in limba română sau in limba engleză.

Între filmele remarcabile ale festivalului se numără “Noaptea mea e ziua ta” sambata 8 octombrie ora 21:00 la Centrul Multicultural Sinagoga in premiera la Bistrita.

Protagonistul producției suferă de insomnii. În timpul zilei, el trăiește o viață obișnuită, iar noaptea se amestecă in tot felul de intâmplări dubioase si periculoase.

“Născută miercuri” va fi proiectat sambata 8 octombrie ora 19:00 la Centrul Multicultural Sinagoga o producție tenebroasă si dramatică despre o mamă care este incă ea insăși copil un alt film de neratat din cadrul festivalului.

Un alt punct important din program este Filmgalop, Competiția Scurtmetrajelor Maghiare din Transilvania, care se desfășoară pentru al doilea an consecutiv.

Prima ediţie a Festivalului Filmtettfeszt a fost organizată in anul 2001 cu scopul de a prezenta publicului clujean filme de artă produse recent in Ungaria, premiate aa diferite festivaluri internaţionale, dar care nu au intrat in distribuţie cinematografică in România. In acelaşi timp organizatorii au dorit să asigure un prilej de prezentare a cineaştilor maghiari transilvăneni deja cunoscuţi sau aflaţi incă la inceput de carieră.În 2016 se organizeaza proiecţii simultane in 12 oraşe din Transilvania:Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc, Covasna, Târgu Secuiesc, Arad, Zalău si Bistrița.

program complet:
http://www.zilelefilmuluimaghiar.ro/program-2016#BES

Transport marfa in Cluj – Transport mobila Cluj si mutari mobila Cluj – Ceasuri barbatesti – Ceasuri dama – Ochelari de soare

Ponta să nu-și facă griji, se poate creștere economică și fără el, chiar printr-o guvernare salubră care poate continua

Mitul guvernării Ponta și a mulțimii de lucruri bune făcute pentru popor stă pe limbile tuturor comunicatorilor PSD la orice...

Close